Join us

May 2016: Brakeley Nordic is recruiting a consultant for the Stockholm office:

Brakeley jobbannons konsult maj 2016 (sista ansökningsdag 31 maj 2016)

Brakeley Nordic är strategikonsulter som hjälper icke-vinstdrivande organisationer med externa relationer och fundraising av större gåvor och annat stöd från primärt privatpersoner, privata stiftelser och företag. Vi är den nordiska delen av ett internationellt nätverk av fundraisingkonsulter med kollegor i Europa, USA och Asien. Exempel på svenska uppdragsgivare är Karolinska institutet, KTH, Chalmers, Linköpings universitet, Världsnaturfonden WWF, ActionAid, Sjöräddningssällskapet, Scenkonstmuseet, Grafikens Hus och Ersta Diakoni.

Brakeley Nordic söker konsult (fundraising och externa relationer)

Brakeley Nordic är i en spännande utvecklingsfas och vi söker nu en konsult för att stärka vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
I den här tjänsten kommer du primärt hjälpa våra uppdragsgivare att planera och genomföra fundraisinginitiativ och stötta utvecklingen av deras externa relationer. I de flesta uppdrag kommer du vara en del i ett team av 2-3 konsulter.

Du kommer också ha en viktig roll i vårt arbete med försäljning och marknadsföring, där du bl.a får ansvaret för att arrangera de öppna utbildningar och seminarier vi anordnar. Du kommer också ge visst stöd i vårt interna administrativa arbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Genomföra ”prospect research” och att ta fram annat underlag
 • Genomföra studier för att ta fram strategier och handlingsplaner
 • Implementera handlingsplaner för fundraising hos uppdragsgivare och stötta arbetet hos fundraisingavdelningar
 • Stötta Brakeleys marknadsförings- och försäljningsarbete
 • Koordinera genomförandet av öppna utbildningar, seminarier och andra events

Din profil
Vi söker dig som:

 • Har projektledningserfarenhet, är självgående och resultatorienterad
 • Är duktig på att analysera, strukturera och att presentera komplex information
 • Är social, förtroendeingivande och duktig på att bygga relationer
 • Har ett samhällsintresse och är intresserad av våra uppdragsgivares verksamhet

Du har högskoleutbildning och minst ett par års arbetslivserfarenhet (men gärna längre). Tidigare erfarenhet av fundraising och externa relationer är en fördel men inget krav. Exempel på tidigare arbetserfarenhet som är meriterande:

 • Fundraising eller alumnverksamhet vid universitet och högskolor
 • Insamlingsarbete från ideell sektor
 • Konsult/analytiker från strategikonsultföretag
 • Komplex relationsbaserad försäljning

Du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Kunskaper i andra nordiska språk är en fördel.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett utvecklande och utmanande arbete där du är med och hjälper ledningen hos våra uppdragsgivare att strategiskt utveckla sin verksamhet med hjälp av fundraising och externa relationer. På sikt kan du bli seniorkonsult hos oss med självständigt ansvar för försäljning och att leda uppdrag, och vi är även öppna för att ta in nya partners.

Vi har vårt kontor i centrala Stockholm, men du kommer också arbeta ute hos våra uppdragsgivare. Eftersom våra uppdragsgivare är spridda över hela Norden så omfattar tjänsten en del resande.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 maj 2016. Skicka in ansökan till info@brakeley.se. Upplysningar om tjänsten lämnas av Johan Wennström, VD (johan.wennstrom@brakeley.se, 070 444 23 49).

Om fundraising: De flesta svenska universitet arbetar idag aktivt för att attrahera privat stöd (från privata stiftelser, privatpersoner och företag) till nya satsningar inom forskning och utbildning. Brakeley har anlitats av mer än hälften av Sveriges universitet och högskolor och varit strategiska rådgivare i de flesta större fundraisingkampanjer som genomförts i Sverige: exempelvis Karolinska Institutet, Chalmers och Linköpings universitet. Andra sektorer börjar arbeta mer aktivt på liknande sätt med ”fundraising”. Kulturinstitutioner arbetar i allt större utsträckning med privata donationer och partnerskap som ett viktigt komplement till offentligt stöd. Ideella organisationer arbetar mer aktivt med program för stora gåvor vid sidan av sin traditionella insamlingsverksamhet.